Gras en Persoonlijke Ontwikkeling

Vorige week op een zonnige dag zaaide ik gras. Vanochtend stond ik op en liep ongeduldig naar het raam. Tegen beter weten in keek ik hoopvol naar buiten, waar uiteraard nog geen spriet te zien was. Het leek er nog net zo bij te liggen als eerder deze week. Ik weet wel dat het 6 weken kan duren, maar toch hoopte ik onbewust op meer groei. En als ik het kon, had ik de sprietjes eigenhandig een beetje verder uit de grond getrokken. Maar zo werkt het natuurlijk niet…

En werkt dat eigenlijk niet ook zo bij persoonlijke ontwikkeling? We volgen een training, of een serie coachgesprekken. We hopen daarna dat de groei vanzelf zichtbaar is en wellicht ook een beetje vanzelf gaat? En als het dan niet zo snel gaat als je wilt, je het soms ook een beetje opgeeft… Herken je dit ook?

Net zoals het zaaien van gras geduld en zorg vergt, vereist persoonlijke ontwikkeling ook toewijding en vertrouwen. We willen allemaal snel resultaat zien na het volgen van een training of coachingsessies, maar net als bij het groeien van gras, gebeurt persoonlijke groei niet van de ene op de andere dag. Het vergt tijd, inspanning en consistentie. Als we ongeduldig worden en het opgeven, missen we misschien wel de kans om ons volledige potentieel te bereiken. Laten we daarom geduldig zijn, de nodige zorg bieden en vertrouwen hebben dat onze persoonlijke ontwikkeling zal gedijen en bloeien tot iets prachtigs.

Vandaag wens ik iedereen dan ook een dag vol geduld, vertrouwen en zorg toe!☀️