Over Josje

JOSJE TUMMERS, TRAINER EN COACH

Ik verbind en versterk (jongvolwassen) mensen in een organisatie, op teamniveau en individueel. 

Door middel van frisse trainingen, altijd op maat en met een tikkeltje creativiteit.Mijn trainersstijl is persoonlijk, enthousiasmerend, oplossingsgericht en verbindend. Ik zet me er altijd voor in dat mijn sessies fris, onderbouwd en praktisch zijn, zodat je de aangereikte tools de volgende dag al kan implementeren.

Ik geef training op het gebied van:
🔷 Persoonlijke ontwikkeling
🔶 Sociale- en communicatieve vaardigheden (soft skills)
🔷 Talentontwikkeling en samenwerking
🔶 Zakelijk tekenen (hoe tekenen in te zetten als middel in je training, les, vergadering)
🔷 Het ontwikkelen van trainingsprogramma’s

MEER WETEN? IK KOM GRAAG MET JE IN CONTACT

LATEN WE SAMEN WAT GAAN DOEN

MEER OVER MIJ

Als ik mezelf in drie woorden omschrijf, zou ik zeggen: Persoonlijke ontwikkeling, Creativiteit, Maatschappelijk betrokken. Deze waardes zal ik altijd meenemen in alles wat ik doe.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik geloof dat we de wereld een beetje mooier kunnen maken. Als persoonlijke ontwikkeling de standaard zou zijn. In het onderwijs, in onze organisaties, in onze gezinnen en in onszelf. Hoe zou de wereld er dan uit zien? Als we ook naar onszelf durven kijken? Als we gaan doen waar we daadwerkelijk blij van worden? Als we inzien dat we elkaar nodig hebben/kunnen versterken?

Als we uitvinden wat onze waardes zijn, en daar écht naar gaan handelen?
Ik geloof dat dit kan. In alle programma’s die ik draai, probeer ik een link te vinden naar persoonlijke ontwikkeling. En… practice what you preach: zelf ben ik vanaf mijn 18e al actief bezig met persoonlijke ontwikkeling d.m.v. trainingen, opleidingen en coachings. Nooit uitgeleerd!

CREATIVITEIT

Voor mij is creativiteit, iets uit niets kunnen maken. Mijn vader maakte vroeger van oude stukken hout super tof speelgoed voor ons. Ik heb deze waarde met liefde overgeërfd. In alles wat ik doe, probeer ik creativiteit toe te passen. Soms is het in de werkvormen, soms de inzet van humor, dan weer in hoe je een groep meekrijgt. Daarnaast zet ik vaak creatieve middelen is als middel om een ander doel te bereiken. Ik werk oplossingsgericht en maak gebruik van (zakelijk) tekenen, sport, spel en soms theater in mijn werk.

Maatschappelijk tintje
Ik zet mij graag in voor een betere wereld. Niks leukers dan de wereldverbeteraar in mezelf en de ander aanwakkeren. Wat als je echt een verschil kan maken, wat zou je dan doen? And go do that! De meeste trainingen waar ik mee voor inzet, hebben een sociaal, maatschappelijk karakter.

MEER WETEN OVER WAT IK DOE? 

Reviews

Dit zeggen mensen over mij:

Creatief met het Vak

“Josje is een trainer die creatief met het vak omgaat. Frisse ideeën met gevoel voor humor. Josje is een open mens, ze is congruent in haar handelen en durft zichzelf te bevragen. Mooie eigenschappen om deelnemers op eigenwijze wijze tot ontwikkeling te brengen. Haar enthousiasme is besmettelijk!”

Kirsten Blaffert
Docent HU

Fijn en Motiverend

“Josje is een bijzonder fijne, motiverende trainer. Zij kan dankzij haar positieve energie groepen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging brengen. Door haar warmte en congruentie geeft ze je een thuisgevoel en is ze erg prettig in de samenwerking”

Frank Quist
Trainer/coach

Uitdagend en Professioneel

” Vriendelijk, uitdagend en professioneel. Met o.a. deze kwaliteiten daagde Josje mij uit om het beste uit mijn traject te halen. Dankzij haar heb ik verschillende belangrijke nieuwe inzichten in mijn eigen gedrag en houding. En heb ik tevens mijn trajectdoelen behaald!”

Sjors Mineur
Programma maker Circle

Tekenen Toegankelijk

“Josje weet tekenen toegankelijk te maken. Het ondersteunen van mijn boodschap door het visueel te maken brengt echt een nieuwe dimensie aan mijn trainingsvaardigheden.”

Daphne van de Mispel
Trainer Inclusie CNV

Ontzettend Leuke Workshop

“Ontzettend leuke workshop waarbij ik in 2 middagen heb geleerd dat iedereen kan tekenen. Josje leert je een aantal basics en wat gouden regels en als je die toepast kun je alles tekenen!”

 

Willemijn van Leeuwen
Learning & Development

Heel Praktisch

“Deze workshop is heel praktisch ingestoken: je gaat echt zelf aan de slag met tekenen. Dit begint al met een leuke instapklare thuisopdracht. Je gaat aan de slag met een aangereikte basistaal in visualisatie.”

Danielle Stellingwerf
Student social work